HTML

Bobtail

2010.02.13. 11:13 | MileyC | Szólj hozzá!

Bobtail 

A felnőtt bobtail nyugodt, kimondottan kellemes társ. A gyerekekkel szemben is türelmes, fáradhatatlan játszópartner, rettenthetetlen testőr, ráadásul akkor sem reagál agresszívan, ha a kicsik a szőrét húzzák, vagy az orrát piszkálják.
Gazdájának hűséges társa, idegenekkel szemben inkább közömbös, sőt bizalmatlan.

 

A bobtail magyar néven óangol juhászkutya -ha szőrzete megfelelően ápolt- különleges és impozáns látvány. Az old english sheepdog eredetileg rettenthetetlen juhászkutya volt, melynek nemcsak az állatokat kellett kiválóan terelnie, de egyben a veszedelmes ragadozóktól is neki kellett megvédenie a rábízott jószágot. A századfordulón Anglia délkeleti grófságainak és Wales északi területeinek terelőkutyái nem túlságosan különböztek egymástól, talán csak annyiban, hogy az angol kutyáknak rövid volt a farkuk a bobtail szó szerint csonka farkat jelent.

Általános leírása:
Színe: A bobtail kölykök fekete-fehér színűen születnek, kb. 12 hetesen kezdenek el a fekete területek szürkülni. 6-9 hónapos korra már általában teljesen kiszürkülnek, de a végleges színezet csak 2-4 éves korra alakul ki. A felnőtt kutya nem lehet fekete, sőt a barna szín sem kívánatos.
Marmagassága: a kan 56 cm feletti, a szuka 56 cm alatti. Súlya: 28-36 kg.

A bejegyzés trackback címe:

https://sokallatok.blog.hu/api/trackback/id/tr251754288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása